perjantai 11. heinäkuuta 2014

Sovelias ikä "nukkua" samassa sängyssä

Tämä onkin ollut tämän päivän kuuma peruna. Enkä nyt tarkoita itseäni. Se juna meni jo. Siitä keskustelusta vois ottaa hipsukat pois ;)

Ja kaikkihan lähti äijän rakkauren herelmästä joka on 17 vuotias. Poikaystävä on jo täyttänyt loppuvuodesta 18. Poika näytettiin meille viime vuoden juhannuksena ensimmäistä kertaa. Oli aika paukku, koskei meille oltu edes vihjaistu tapahtumasta. Kyseessä ensimmäinen suhde siis. Asiasta kysyttäessä vastaus oli tyly 'äiti on tiennyt jo kauan'.

Se veti mielen aika matalaksi. Toisaalta lasta on koko pienen ikänsä kielletty kertomasta iskälle yhtään mitään. Ja mitään ei ole saanut kysellä. Ainoastaan koulusta on saanut puhua. Muttei siitäkään aina viitsisi jauhaa.

Tästä aiheesta riittäisi aivan liikaa, joten siierytään pääasiaan.

Lutuset ovat siis tulossa mökille, ja ensi kertaa yhdessä myös jäävät yöksi. Heräsi kysymys nukkumisjärjestelyistä. Tilaa ja sänkyjä siis on.

Selvisi että tytön äiti on antanut nukkua samassa sängyssä. Kuten myöskin pojan vanhemmat, sen jälkeen kun poika on täyttänyt 18.

Minä henkilökohtaisesti kieltäisin. Kuten myöskin äijä. Tämä tietenkin on suhteellista, koska jokainen nuori on erilainen. Itse pidän tyttöä vielä sen verran lapsellisena, ettei näin tarvitsi vielä tapahtua. Poika on hyvinkasvatettu ja kohtelias. Ei mitenkään normu jätkämäinen mitä itse suosin teininä.

Joka talossahan on eri säännöt, joten hyvin voisi tuon täällä kieltää. Ja haitanneeko se jos lapsi suuttuu. Alaikäinenhän tuo on. Ja vanhempi on se joka sanelee säännöt, ei lapsi.

Voi mä pystyn jo kuvittelemaan sen kiukkuisen puhelun, jonka äijä saa jos nyt kielketään.


6 kommenttia:

  1. Tuli heti mieleen, miten mä kieltelin Keskimmäistä pojalle yökylään menosta jossain vaiheessa, en muista ikää enää. Keskimmäinen joka tapauksessa totesi mulle : "mutsi hei, mitä toi auttaa, ei SIIHEN yötä tarvita!!"
    No, ei se siltikään saanut lupaa, mutta avasi se kyllä silmiä ja pisti miettimään...niinhän se on, kyllähän me aikuiset se tiedetään.
    Eri asia sitten, mitä me vanhemmat tahdotaan opettaa. Toki kuviota hankaloittaa se, että toisaalla se lupa jo on.
    Tsemppiä päätöksentekoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiaa hankaloittaa eniten vanhemmat jotka eivät eri syistä keskustele lapsensa rajoista ja tekemisistä laisinkaan.
      Minunhan päätös ei ole, mutta mielipiteen tuo äijä silti kysyy tyttöä koskevissa asioissa. Usein olen saanut toppuutella hänen jyrkkiä mielipiteitä ja muistuttanut jotta tyttö on jo iso ja eletään 2000 luvulla.
      Kai ne saavat nukkua yhdessä koska isä pelkää suututtavansa tytön ja sittei sitä näykkään pitkään aikaan.

      Poista
  2. Mulle asia on sellainen, että muualla tehkööt mitä siellä päätetään, mutta mun talossa tehdään just miten minä sanon:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noilla linjoilla minä menisin. Selittäisin asian mukuloitten kanssa ja kertoisin päätökseeni liittyvät asiat rehellisesti.
      Rehellisyydellä ja asian läpikäymisellä pärjää aika pitkälle.
      Toki osaan myös usein olla diktaattori ja vain ilmaisen tahtoni. Ja se myös toteutuu ilman selittelyjä.
      Ei taida äijä nukkua yöllä kun kuuntelee yläkerran ääniä ;) mua ei haittaa mikään kun nukun!

      Poista
  3. Vanha patentti on pedata kahtaalle ja antaa nuorten yöpyä miten haluavat - tietysti kaksinaismoraalista, mutta jos tilanne nyt on tuollainen. Minun mielestä tuon ikäiset voivat hyvin nukkua yhdessä, koska yötä ja sänkyä "siihen" ei todellakaan välttämättä tarvita! :)

    VastaaPoista
  4. Vielä vanhempi patentti olis neuloa sulho pussilakanan sisälle yöksi ;)
    Ehdotin sitä kyllä äijälle, sain hassun katseen ;)

    VastaaPoista