maanantai 14. heinäkuuta 2014

Maaksi olet tuleva

Terassin uusi lasitettu pääty vaati toisen uhrinsa :( Taisi olla tämän kesän satoa oleva keltasirkku. En mä niitä koko talvea syötä, jotta ne tappaa ittensä mun terassilla. Mielestäni kuitenkin ruuat ovat hyviä ja monipuolisia. Mutta siis.

Ei muuta kuin hartaana kiikutin tirpin metsän rajaan. Samaan paikkaan kuin sen edellisen. Todisteena yksi sulka sammaleella.

Parin tunnin kuluttua menin tarkistamaan tilannetta. Tirppi liikkui!! Siis ääks!! Ja aivan tasan varmaan oli vainaja kun sitä kuskasin. Hetken hengitin ja tuijotin paniikin alkaessa laantua.

Joku/jotkin kaivoivat ruhoa maahan. Koko tirppi heilui ja nokka maha edellä kaivautui puunjuuren viereen mättääseen. Aika ällöä. Pari kärpästäkin oli löytänyt paikalle.

Siinä kohtaa ruhosta oli n puolet vielä pinnalla. Nyt aamulla ei mitään näkyvissä. Jopa kuivia lehtiä levitettynä "rikospaikalla".

Ei pienestä linnusta paljon todisteita jää.

2 kommenttia:

  1. Toisen kuolema on toisten pelastus ja luonnon oma systeemi on hyvä varsinkin autojen alle jääneiden ruhojen siivouksessa. Jos ei maaseutuliittolaisia elikkäs korppi/varis-sektoria olisi lainkaan niin raadot mätänisivät monta päivää med helvetillinen haju.

    VastaaPoista
  2. Ja kokemuksesta tiedän vasta pari kertaa yliajetusta pupusta riittää roipetta koko puolperävaunun mitalle. Ja tietysti se puoli missä vaunun omien liinojen kiristykset reunan alla. Karman lain mukaan kesäkuuma. Thyi!

    VastaaPoista