sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Laatoittajaa kaivataan

Sellaista ammattitaitoista mielellään. Omasta takaa löytyy täysin pätemätön ensikertalainen.

Luotto omiin taitoihin oli rautainen, kunnes asettelin ensimmäisiä laattoja paikalleen. Noo olin mä saattanut jo kuraa sotkiessani soittaa Raunolle ja kysellä sopivaa koostumusta. Ja het kuin lihakaupan hyllyltä tuli neuvoja.

Ensin puolustelut. Kyseessä siis vanha sauna, joten seinät saatikka lattia ei todellakaan suorassa. Käytössä neljän eri paksuista laattaa. Siinä sitä tarpeeksi haastetta ekaan kertaan.

Ekaksi kerraksi ei lasketa niitä kahta seinälaattaa, jotka Rauno anto mun kokeilla mun keittiöön. Joo ne kaks vinoo laattaa kahvinkeittimen takana. Ei et saa kurkata!

Huolellisten esivalmisteluiden ja suunnitelmien vuoksi, paremminkin ansiosta, en joutunut leikkaamaan yhtään laattaa. Kuvassa etureunan vihreitä on haljottu, mutta ne oli jo valmiiksi leikelty.



Ja kyllä, takaseinän kaksi laattaa kohdistettu lattian mukaan. Siksi eivät suorassa.

Matkan varrella vatupassin kanssa tarkistettu kaatoa sopivin välein. Tuntuis toimivan.

Parin päivän päästä laatotus jatkuu. Kiuas pois paikoiltaan ja vähän vanhan laatoituksen reunojen piikkausta niin saa loputkin. Mutta siis suurin osa on nyt valmis. Ja tuota vihreää pikkulaattaa tulee vasemmalle ja paljon.

Tämä laatoitettu osa jää kokonaisuudessaan lauteiden alle. Useimmiten on vielä puiden allakin piilossa. Niin ja vesisaavin. Huh. Ei sitä kukaan näe ;)

2 kommenttia:

  1. En tuomitse koska mun mielestä on hienoa että ihminen yrittää ja itseasiassa olen työurani varrella nähnyt "ammattilaisen" - tai sellaiseksi itseään kutsuvan - jättävän jälkeensä ...hmmm...roisimpaa jälkeä ja täytyy muistaa että tässä vaiheessa saumojen kohdistus näkyy selvemmin, saumauksen jälkeen erot eivät ole niin selkeät joten hyvä sinä!

    VastaaPoista
  2. Toi etureunahan on suora. Ei tällänen pilkunnu... voi sitä vinoon jättää. Mut ne taaemmat tummat laatat oli pikkisen isompii ku noi harmaat.
    Enkä älynny irrottaa niitä laattoja toisistaan. Ois saanu tasattuu paremmin niitä välejä. Ei vaan heti tajunnu. Kun osa niist oli yhes kii ja sit oli irrallisii.
    Nyt sen tiiän. Ja ens kerral on hianompi.

    VastaaPoista