torstai 24. heinäkuuta 2014

Laattavallankumous

Näillä keleillä vois tehdä vaikka mitä. Uida, kellua meressä meritähtenä, parantaa rusketusta, maata varjossa sudokua tehden, huolehtia nestetasapainosta jne jne jne. Mutta kun ei. Meillä tehdään edelleen saunaremonttia.

Koko lattia on nyt laatoitettu ja saumattukkin. Seinien saumaus ohjelmassa tänään. Uusia lauteita pitää vähän lyhentää, koska pääty seinääkin on laatoitettu. Huoh. Mä en jaksa enää yhtään laattaaaaaaaa!!!

Kiuas odottaa pihalla surullisena.




No hän saa sisälle päästyään niin paljon uusia kiviä kun haluaa. Hippasen oli vanhat kivet haperoita, kun niitä ikkunasta viskelin pihalle.
Mahtaa tulla hassut löylyt kyn on uudet kivet ja saunassa ei enää vedä lattian reiästä.

Hyvin on silti näillä helteillä pärjätty ilman saunaa. Vettä on kyetty padassa lämmittämään ja pihalle on pystytetty ulkosuihku. Narujen varassa kolme pressuseinää ja lattiana lautojen päällä muovimatto. Hippasen naapurin koiran kusettaja kyylää ohikulkiessaan ;)

Seinien saumauksen jäljeen varmaan kiuas sisälle ja lattialautohen paikoilleen ruuvaus. Tuskin se siltikään vielä valmis on. Gargamelin tuntien jotain pientä vielä tulee. Ainaskin jakkaran teko. Minä kun ilmaisin haluni, ettei lauteissa olisi jalkoja pahemmin. Ainakaan puulattian puolella, niinkuin vanhassa oli. Sain toiveeni. Yksi ainut jalka laatoituksen puolella. Ja sekin on taittuva. Eli siivotessa lauteet ja jalan saa käännettyä kokonaan  pois tieltä. Wuhuu!

Nyt vois mennä hauduttamaan toisen saavillisen teetä. Mä kun kärvistelin kolme päivää ilman mun teetä. Kyllä oli rankkaa.

2 kommenttia:

  1. Oman aikansa se ottaa mutta ompahan sitten sitäkin paremmat löylyt!
    Maailmassa on kolme remonttia jotka ihmisten mielestä pitäisi toteuttaa yhden yön aikana ja nehän ovat ne tavanomaiset sauna -, kylppäri - ja keittiöremppa (oletuksena että ainakin yksi talouden paskapöntöistä sijaitsee kylppärissä).

    VastaaPoista
  2. Nehän on ne tärkeimmät. Ei tääl kyl mitään todellist hätää oo ollu ku kaik on pelannu.

    Kotona remppaa tehdes oli ankeeta kun ei kolmeen päivään tullu lämmint vet. Mut siitäkin selvisin hengis.

    VastaaPoista