lauantai 19. heinäkuuta 2014

Melkein itkumuuri

Muttei ollutkaan!

Täällä Merenäärelässä alkoi pari päivää sitten saunan lattian remontti. Ensin tyhjennettiin irtokamoista ja sitten lähti lattia ja lauteet. Rauno ollut mukana rakentamassa ja suunnittelemassa.

Purkuvaihe sisälsi pienen jännitysmomentin. Että kuinka mätä se oikeasti onkaan. Taisi päästä iso HUH kun lattia revittiin pois. Viemäriä lähinnä ollut poikkipuu oli mätä ja siksi lattia notkui. Muuten löytyi sementtipohja kunnon tuuletuksella ja hyväkuntoists puuta. Tosin tuo mätä kohta oli päästänyt vettä väliin. Onneksi edellinen rakentaja oli tehnyt sementtiin tuuletusaukon. Josta vesikin oli päässyt turvallisesti ulos.

Tänään oli päivä kolme remontissa ja voin kertoa olevani aika väsynyt. Keskiviikko aamupäivällä Aliisan mummo ja Rauno saapuivat. Ja lähtivät tänään iltapäivällä. Siis remonttiapuna aivan mahtavaa. Se vaan ressaa mua vähän enempi kun vieraita. Tarttis tehdä ruokaa ja remontoida samaan aikaan. Noo huomenna jatkuu taas.

Se pääty saunassa missä sijaitsevat pata ja kiuas, lattia on betonia. Myöskin lauteiden alunen. Gargamel toi kerran retkiltään sekalaisen satsin laattoja, joten lopputulos on, että vaihdan toviksi työhanskat käteen ja rupean laatottamaan.

Saas kattoo millasta tulee. Veikkaisin aika uniikkia. Onneksi kaato on jo hyvä.

Sitä ennen sain tehtäväkseni muurata kiukaan ja lauteiden väliin muurin. Voi kääk. Joskus pikkutyttönä auttanut Raunoa tiiliseinän teossa.
Ei muuta kuin ammattilaisen ilme päälle ja kuraa sekoittamaan.

Tässä tulos kun sekotuskauhan nuppi haukkasi mua. Eli hanskat käteen!!

Tiilet ja kura olivat myöskin retkisaaliita. Joten lopputuloksena raidallinen muuri. Ja tiilet vielä eri korkuisiakin. Kumpaakaan ei ollut yksinään tarpeeksi, ja olisi ollut vielä hullumpi laittaa ensin toista väriä ja sitten toista. Siis raidallinen.

Tuli niin pirskatin hieno. Mun mielestä. Kävi Gargamel sitä jo potkimassa. Kai se sit kelpas.

 Ja itkumuuri tuli, koska kura tummaa ja sotkin niin pirusti. Ennen pesua se meinaan näytti tältä :(
Tästä opimme seuraavaa: A kosketa kuraa vain työkaluilla ja oikealla kädellä. Vasen pyhitetään tiilille ja laatoille B esivalmistelut C pese heti eikä vasta seuraavana päivänä D kunnollinen valaistus.

Seuraavaksi laatoitus. Paperisuunnitelma on jo tehty, koska montaa erisorttista laattaa. Usko omiin taitoihin on huima. Hmmmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti