lauantai 31. toukokuuta 2014

Somekäyttäytyminen

Hohhoijaa aikuset ihmiset!! Tuli seurattua sivusta yhden naamakirjan ryhmän keskinäistä nahistelua. Ei hyvää päivää vaan.

Oikein kunnon solvaamista ja haukkumista koko nimillä.

Eikö ihmisillä tosiaan ole mitään estoja siinä, mitä sormistaan päästävät? Epäilen tilanteen olevan eri, jos olisivat oikeasti naamakkain. Eikö ne käytöstavat koske kirjoitettua tekstiä laisinkaan?

Pahaset kakaratkaan käyttäydy niin huonosti. Epäilen yhden osapuolen olleen joko alkoholin vaikutuksenalainen tai lääkitys pahasti vinossa. Mutta silti. Olen minäkin osani humalatörttöilystä tehnyt. Mutten sentään ole täysin äidin oppeja unohtanut.

Toki pitää avoimin mielin lukea kommentteja eikä väkisin vääntää viattomasta kommentista kapallista rosamundaa (perunalajike joka sopii hyvin esim uuniperunaksi) nenäonteloihin.
Tosin eräät kyllä antavat sormiensa syytää hyvinkin loukkaavia ja halventavia kommentteja heidän mielestään tyhmiin kysymyksiin. Pitäisi myös pystyä neuvomaan tyhmempiään (omasta mielestään)  loukkaamatta sitä dilleä. Tai sitten vastaisi vaan arvolleen (omasta mielestään) sopiviin kysymyksiin.

Tosiasiahan on, että se 34 vuotta asiaa harrastanut ihminen tietää väkisinkin asiasta enemmän kuin alle vuoden harrastanut.
Ja 70 vuotias ihminen pakostikin tietää maailman ihmeellisyyksistä hippasen enemmän kuin 18 vuotias.

Osaan minäkin tehdä pirskatin hyviä villasukkia. Kun asiaa taitamattomat ovat neuvoa kysyneet, olen ainakin omasta mielestäni heitä hyvin ja kannustavasti neuvonut. Ehkä saatoin välillä nauraa yrityksille, mutta en pahantahtoisesti. Pakotteethan ovat mielestäni kannustuksia. Ja palkitseminen on kanssa hyvä.

Mutta nyt nämä henkilöt osaavat tehdä pirskatin hienoja villasukkia.

Tämä nyt oli asian vierestä, mutta yritin selventää. Ehkä onnistuin tai not.

Siltikin porukoitten pitäisi tajuta, että jos tässä tapauksessa ryhmään kuuluu tuhansia harrastajia, joita ei siis oikeasti tunne, on siinä monenlaisia ja monella tavalla lukevia ja vastaavia tyyppejä.

Sitä suvaitsevaisuutta ja käytöstapoja kaipaisin!!!

4 kommenttia:

  1. Ite häivyin facebookista reilu vuosi sitten. Se oli todella vapauttavaa. Käytöstavat täällä netissä on kyllä monelta hukassa. Varsinkin, jos tietää ettei koskaan joudu naamatusten sen henkilön kanssa johon pahaa oloansa purkaa. Joskus se äityy oikeen kilpailuksi siitä, kuka häijyimmän kommentin uskaltaa heittää kehiin.

    Mihin tää maailma onkaa menossa ;).

    VastaaPoista
  2. Ihmiset vaan aina jaksaa ihmetyttää. Ja aika harvoin positiivisesti. Ainakin siltä tuntuu.

    Toistaiseksi olen kokenut naamakirjan olevan vähän vielä plussan puolella. Noissa isoissa ryhmissä olenkin vain sivustaseuraajana. Ei sinne uskalla kommentoida ;)
    Ja koen sen työkaluna oman hyvin käyttäytyvän ryhmämme paikkana.

    Ja saa seurattua sekä pidettyä yhteyttä kaukana asuviin sukulaisiin.

    VastaaPoista
  3. Solvaaminen ja arvostelu on heikkoegoisten hommaa jotka eivät ole sopusoinnussa sen paremmin itsensä kuin ympäröivänkään maailman kanssa. Facebookista en pahemmin välitä ja käynnit siellä ovat jääneet lähinnä Outo Paimenen sivun hoitamiseen.

    Mutta oikkees hyvää kesäkuun alkua sulle rakas Hogatha! ♥

    VastaaPoista
  4. Tunnustan roikkuvani liikaa naamakirjassa :( jos yrittäis vähentää.

    Toisinaan törmää ei niin verbaalisesti lahjakkaisiin miehiin
    Jotka alakynteen joutuessaan viimeisenä yrityksenään väittävät jos vastapuolena nainen, tämän kätsivän niistä päivistä. Ei voi kun nauraa.

    Kuten myös sinulle ja teille oikein hyvää kesäkuun alkua :)

    VastaaPoista