maanantai 26. toukokuuta 2014

Kiittämätön luonto

Koko talven olen kantanu mökille mitä monipuolisempaa lintujen ruokaa. Kun olen huomannut ettei jokin pöperö kelpaa, vaihdoin sen toiseen. Jotta ne tirpat (ja oravat) ei kuolis nälkään.

Ja onkin ollut mukavaa seurata mitä moninaisempaa tirppojen kirjoa pihapiirissä. Saattaapi siellä käydä harvinaisuuskin. Siitä ei ole pitkällisen tutkimisen jälkeenkään selvyyttä. Eli vihertikka vai harmaapäätikka. Ollaan tutkittu lintukirjoja sekä netistä kuvia. Se pirulainen kun pyrähtää pakoon pienimmästä risahduksestakin.

Mutta itse asiaan siis.

Se pirun käpytikka. Mää sen hoitelen. Mä olen niin kiukkunen sille!! Söis nyt niitä pirun luonnon antimia. Tai muuttais naapurikuntaan. Tai vaikka naapurimaahan.

Se pirulainen kun tekee hyökkäyksiä linnunpesään. Juuri siihen missä poikasia. Tähän asti emot saaneet keskeytettyä hyökkäykset. Ainakin pikkuisten ääniä kuuluu vielä.

Mutta käynyt hakkaamassa kummankin puolen ikkunoihin reikiä ja yrittää oven (se mun tekemä kulkureikä siis) kautta nokkia poikasia.

Jos menen hakkaamaan/ruuvaamaan ikkunoiden päälle laudat, voi se häiritä pesintää liikaa plus poikasten pazkahalvauksen vaara. Toisaalta saattaapi se halvaus tulla niistä tikan hyökkäilystäkin.

Kyl mä jotain keksin.

8 kommenttia:

  1. Ja se tikka on niin tottunu meihin, et tarttee mennä aika lähel et lähtee pois.
    Harkitsin jo ilmakiväärin hakua, mut se ei kai oo kauheen sallittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taija olla ei. Toisaalta vähän kakspiippunen juttu. Minkä se tikkakaan luonnolleen voi. Mitäs jos käyt vaan varovasti teippaan jonku pienen metallilevyn sissiteipillä niiden ikkunoiden suojaksi ja koitat aina nähessäs häätää poies. Loput on sit herran hallussa :D. Vahvimman laki jne...

      Poista
  2. Toi olikin muuten hyvä idea!!
    Jos olis ollu tarpeeks pitkä vinka, oisin lätkässy laudat ikkunoihin ja kiristäny vinkalla. Mut kunnei ol.

    Jesaria kyllä löytyy ;)

    VastaaPoista
  3. Ei muuta kuin kylmästi Wihtavuoren Royalia nro 7:n hauleilla sille tikalle!
    Jo vain loppuu pienempine kiusaaminen siihen paikkaan tai ei , se loppuu niihin kymmeniin paikkoihin (mihin nyt sattuukin roippeet lentämään) ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei huono tuokaan. Valitettavasti en omista haulikkoa :/

      Tyydyn paikkaamaan pöntön ikkunat ja hätistelemään.

      Mutta ens talvena ei todellakaan oo tarjolla tikan lempiruokaa!!

      Poista
    2. Niin ja ens talvena sulla on haulikko!

      Poista