perjantai 2. tammikuuta 2015

Jaa mikä lumi missä?

Tääl sattaa vet! Välil ylhäält alas ja välil tuulen kans sivult päin. Muistutus itselle: älä jätä kenkiä terassin ulkoreunalle sateella. Nyt on popot saunas kuivumas.

Onneks ei ol työpuhelin soinu.saa viettää tämän päivän mökillä sisällä. Mua ei niin pal nappaa ulkohommat kylmäs satees ja tuules.

Eilen kutsuttiin Aliisan mummo ja Rauno saunomaan. Saatettiin mummon kanssa maistella yks kuohuva ohimennen. Silleen nätisti. Mut ku oli niin hyvää.

Gargamel kävi paistamassa kasan muurinpohjalättyjä. Kyl vaan oli hyviä. Ja päälle keltasista vadelmista tehtyä hilloa. Namskis ja maiskis.

Itse upotin saunassa jalat vatiin missä kuumaa vet ja eukalyptusjalkakylpysuolaa. Vati lauteitten päähän ja siihen pitkälleen. Kyl mä niin kauan makoilin, että rupes rasva tirisemään. Aromikas saunareissu siis. Eukalyptus ja kinkku. Sopii juhlakauteenkin.

Vähän käy tirpoja sääliks. Ne yrittävät laskeutua syömään ja sit tulee tuulenpuuska. Ja  just nyt pongasin pihalta myös fasaanin. Eka havainto täällä kyseisestä tirpasta. Meillä käy siis aika monipuolinen ote tirpoista.
Kyllä sitä tuntee itsensä vanhaks kun seuraa mitä tirpusia käy pihassa syömässä. Huoh.

4 kommenttia:

  1. Meidän selkosilla käy sellainen myteri että täällä lentää samassa parvessa sekä tirpat että lintulaudat. Pelkkää vettä on tullut siihen malliin että lunta ei käytännöllisesti katsoen ole ja mun tekis mieli kans mennä saunaan mutta mun tuurilla sähköt menee poikki siinä vaiheessa kun istun lauteille. Ärh.

    VastaaPoista
  2. Tääl on merenpinta noussu älyttömästi. Tunkee noi kaik jäät rantaan. Koht on rantakoivut merikoivuja.
    Välil pelottaa noi meren puoleiset ikkunat kun puhaltaa. Lasit pullistuu sisäl päin.
    Ei ol lumest jälkeekä. Pihal ihan pimiää. Taas joutuu lampun kans tarpomaan. Ei pysy lyhdyissä tuikutkaan palamassa.
    Kiva talvi joo.

    VastaaPoista
  3. Kauniaisissa ole kuuleman mukaan mitattu tuulia jotka puhaltelivat yli kolmekymmentä metriä sekunnissa ja se on jo melkoista kyytiä se. No, ens viikolla pitäis olla pakkasta - lähemmäs kaksikymmentä astetta joten kuivemmaksi kelit ainakin muuttuu. Ärsyttää vaan toi ääripäästä toiseen meneminen.

    VastaaPoista
  4. Olis vähän saanu jäädä lunta maahan. Ku nyt tääl katuvaloista kaukana on niin sysipimeetä.
    Luulin myrskyn laantuvan yön aikana, mutta taisin pahasti erhettyä.

    VastaaPoista