sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Jaa kylmää vai, jaa meillä vai

Perjantaina pakattiin luuta täyteen ja liukkailtiin Merenäärelään. Viimeinen pitkä alamäki sai pelon liikkeelle. Hassu tunne kun kiesi liukuu jäätä pitkin uhkaavasti syvän ojan suuntaan. Sentäs ei mätkähdetty sinne.

Viime sunnuntainahan me hiekoitettiin pitkä pätkä tuota jäätietä. Oli vaan jäänyt sora ilmeisesti uuden jään alle. Ja nyt ne hyvät pätkät tiestä, ovat myöskin vaihtuneet jääpintaisiksi. Tosi kivaa hei. NOT!

Tänään ilmeisesti ohjelmassa lisää hiekoitusta ja lumiketjujen asennusta.

Perjantainahan oli mukavan leuto ja tuuleton päivä. Tullessa sisälämpötila tupakeittiössä nollassa ja makkarissa -5º. Että näin meillä. Lämppärit täysille vaan.

Niin kylmä oli, että kynttilät tekivät "pitsiä".





Sitä ei onneksi kestänyt kauaa. Yöllä oli jopa vähän liian kuumakin nukkua. Mutta mikäs oli hirsitölliä rakentaessa, kun oli käyty kunnolla saunomassa ensin.

Sainpa muuten pari nippua tulppaanejakin. Mitään syytä ei sanottu. Paitsi että kerroin 10:n vuoden tulevan perjantaina täyteen. Siis tätä yhteiseloa. Gargamel ei niin välitä vuosipäivistä. Synttärit kyllä muistaa. Paljon paremmin kuin minä.

Ursula tuli lauantaina melkein valmiiseen pöytään. Olin siis hieman vaiheessa. Ruokalistalla oli itsetehtyjä ranskalaisia, siipiä, tikkuina porkkanaa, paprikaa ja kurkkua. Unohtamatta texas pete kastiketta, valkosipulidippiä ja paholaisen hilloa.
Jäi vaan kasa luita. Eli hyvää oli.
Monta saavia teetä ja tikuttelua. Jota luonnollisesti seurasi saunominen. Kyllä se vaan on hienoa maha täynnä löylytellä.

Hieno viikonloppu ollut tähän asti ainakin. Eikä täällä vaan röhnätä. On tehty hommiakin.  On sahattu ja kannettu puita, vettä viety saunaan ja vähän muutakin.
Vaikka nyt kyllä röhnään viltin alla pyjama päällä sohvalla. Jospa vielä ottais kupin teetä viereen.

6 kommenttia:

  1. Tiedä vaikka venyis pitkäks viikonlopuks jollei päästä pois ;)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut täysistä kymmenistä!
    Toivotaan että teillä tien pinnan jäät pehmenevät samaan tapaan kuin täällä jossa lämpötila on ollut eilisestä lähtien nollan tuntumassa ja toivottavasti pysyvätkin koska ei niistä heropakkasista kukaan välitä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos!
    Nollaa näyttää ulkomittari ja lunta tupruttaa. Juu en mäkään mitään hillittömiä pakkasia toivo. Enkä isoja lumikasojakaan.
    Sillee vaan sopivasti molempia.

    VastaaPoista
  4. Mun kynttilät ei oo koskaan tehnyt tommosta! *lähtee miettimään missä polttaisi kynttilöitä kylmässä*

    VastaaPoista
  5. Joskus oli mökillä sisäl -12 ni oli pitemmät pitsit.
    Toivottavasti löytyy sopiva paikka. Ettei tartte pakastimessa poltella kynttilää.

    VastaaPoista