perjantai 23. tammikuuta 2015

Paholaisen hilloa

Vai olisko yhdyssana sittenkin. Enisei.

Eilen illalla iski tekemisen meininki. Ainekset olin ostanut jo paria päivää aikaisemmin valmiilsi.
Kattilaan kuutioitui kolme sipulia, kolme keltaista paprikaa (ohje sanoo punaista), n 800 g tomaattia. Sekä 5 chiliä ohkaisina siivuina ja 5 yksikyntistä valkosipulia.

Keltaista paprikaa koska olivat tarjouspussissa torilla ja tulee kivemman näköistä ja yksikyntisiä koska mielestäni paremman makuista kuin normi kynnet.

3 tl vuorisuolaa (älkää kysykö, normi suola käy hyvin) ja kunnon ripsaus valkopippuria.

Muhitetaan n tunti jonka jälkeen lisätään 3 rkl valkoviinietikkaa ja 6 dl hillosokeria. Keitetään vielä viisi min lisää ja paholainen on valmis purkkiin.
Hillo on hetivalmis mutta parin päivän päästä vielä parempaa.

Sopii monen ruuan kanssa ja varsinkin kanan.

Vassokuu



Poistin chileistä siemenet. Apuna käytin vasemman käden raatelukynsiäni. Tarkennettuna peukalonkynsi. Chilien pilkkomisen jälkeen pesin reilulla saippualla käteni useamman kerran. Punainen väri lähti muttei muu.
Hieraisin tovin kuluttia ylähuulta ja rupesi vähän kuumottamaan. Onneksi en kaivanut rähmää silmistä.
Yritä siinäsitten nukkua. Koko kämpässä leijuu sipuli ja vasenta kättä kuumotti.

Onneksi maku korvaa kärsimykset. Ja kyllä, kaapissa olisi ollut kumihanskoja.

4 kommenttia:

  1. No onneks mä en sit kerro et purkit on ulkoeteises ;) Siis ne loput mitä en ottanu mukaan.

    VastaaPoista
  2. Meillä käytiin rivakkaa keskustelua sillä mä luin Valkyrialle tämän ohjeen ja sanoin että täytyy kokeilla. Eipä tuo laittanut hanttiinkaan joten tätä tullaan kokeilemaan koska me molemmat tykätään töpäkästi maustetusta ruuasta joten kiitos ohjeesta! <3

    VastaaPoista
  3. Hei jee!! Ja tää on siis kokeilujen tulos. Tässä aika mieto määrä chiliä, mut kokeilemal löytyy itelle sopiva.
    Jossain ohjees oli käytetty tomaattimurskaa, mut se on jo rienausta mun mielestä.
    Kerro sitten mitä mieltä olitte.

    VastaaPoista