lauantai 22. marraskuuta 2014

Lunt tul!

Sitä rupes varisemaan perjantain kahen paikkeil.  Ja mehä tiättyki lähettiin mökil. Pitää linnut ruokkii ja saunoo. Tärkeysjärjestyksessä siis. Ens mökkiin lämpö pääl ja illan hämäräs vein talimakkaranhätävaraks tirpusil. Kunnenviittiny taskulampun valos men siämenii lissäämään.

Lunt tuli koko illan. Ja vähä yölläki. Ihan ei meteorologin 5 cm pitäny paikkans. Me tullaan sivistyksen pariin ennen kevät, jos kiltti naapuri käy auraamas ton tiän. Ei ennen. Vaiks meil lumiketjut onki. Ni ei niitten kans kuuhun pääs. Vaiks on ne mont kertaa auttanu pulast. Ku ei toi naapurika aja talvel tän alas. Ne pittää auton mäen pääl talven. Ne nynnyt. Kyl mää niin mont kertaa olen ehrottanu auton jättämist mäen pääl. Pari kertaa näin on tehtykki. Ennen niit lumiketjui siis.

Ja mää unohrin pulkan kottii. Nyt ois ollu niin hyvä mäki valkosenas. Ennen ku joku levittääsepelii koko tiän leveyrelt.

Harkitten ruuan säännöstelyy, jos jäädään jumiin. Ja onhan tual aika pal linnunsiemenii ja pähkinöi. Lintulaudal vietailee myös oravii. Härän hetkel syödään sit naapurin koira. Ei täälmikkään hätä oo. Kuha ei tee lopu!! Sit mää vaiks kannan ton auton mäen pääl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti