sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Hukka perii

Tässä nyt toista vuorokautta tirpojen ynnä muiden ruokailua seurattiani, mun perii hukka. Tai tulee perikato. Kuin mont siement tai pähkinää yhteen tirpuseen mahtuu päiväs? Iha järjetön määrä!! Yks noist syöttöhässäköist on n 15 cm halkasijaltas. Se on jaettu kahteen ossaan. Toisel puolel pähkinöi ja toisel pikkusii rasvapalloi. Ei, en väsää niitä itse laardista melonikauhalla, vaan ostan ihan kaupasta. Ei huono idea kuitenkaan.
Mut kuiteski siis. Vuorokaudessa se sapuska oli vajunnut n 5 cm. Eli nopean laskutoimituksen avulla päättelin ruuan riittävän reiluksi viikoksi. Ei kestä kahta viikkoa.

Onneksi noita muita ruokia on tarjolla niin paljon, ettei ole tarvis kuitenkaan viikon välein käydä täyttämässä.

Auringonkukkasiemensäkki on jo ehtoopuolella. Tuskin riittää uutta vuotta pidemmälle. Eli etsimään tarjouksia sitten vaan. Aivan turha tänne ostella alle 20 kg säkkiä.

Kyllä Gargamel taisi olla oikeessa väittäessään lintujen syövän useemmin ja paremmin ku hän.

Nyt on tuo tie aurattu. Luulis pääsevän pois. Ans kattoo kui meiän käy.


4 kommenttia:

  1. Linnut ovat melkoisia ahmatteja!
    Vaikka meillä on sellainen ruokinta-automaatti joka estää isommat maahan viskomiset (annostelee silleen sopivasti ettei sitä mämmiä ole vadin täydeltä) niin auringonkukansiemenien ja sen ihme rasvapähkinäsekoituksen menekki on melko huikea.

    VastaaPoista
  2. Gargamel kutsuu mun tirpusia ilkeämielisesti lentäviksi tennispalloiksi. Mut ei se oo totta. Eihän ne kaik oo ees keltasii ;)

    VastaaPoista
  3. Taitaa tirpoilla olla astetta paremmat eväät :P

    VastaaPoista
  4. Ääh kaupasta vaan mut montaa eri sorttia. Käypähän enempää ku yhtää laatua tipui. Tikkakin käy.

    VastaaPoista