maanantai 25. elokuuta 2014

Sateinen viikonloppu

Oli niin mahetsua kyllä. Ja mieli lepäs. Niinkus koko akka. Toki vähän hommiakin tehtiin. Muttei mitään ylimäärästä.
Vähän sahailtiin puita ja vettä kannettiin saunaan. Gargamel kävi kaatamassa vinoutuneen puun metiköstä. Minä nautiskelin kutomisesta ja vähän ruopsuttelin pellolta pottuja.

On tulossa aikamoinen omena ja luumusato. On vaan pikkisen rupisia ne omenat. Mutta kuorimalla siitä selviää. Mahtaisko jaksaa tehä jotain luumuista tänä vuonna. Viime vuonna niitä kun ei tullu varmaan kymmentä kappaletta.

Ursulakin tuli lauantaina kylään. Saunottiin ja käytiin 12 asteisessa meressä pulikoimassa. Jopa kahteen kertaan. Kyllä sauna vaan teki niin hyvää sen jälkeen. Juotiin sammioittain teetä ja kudottiin lisää.

Sunnuntaina lähtöä suunnitellessa aurinko paistoi ja tuuli tyyntyi. Noh edes se loppuaika oli nättiä keliä. Mutta ei haitannut oloa ei sade ei tuuli. Pimeyteen sai valoa kynttilöillä. Kyllä pimeimmänkin pihan saa hyväksi kynttilöillä. Niitä kun ripottelee ympäriinsä, niin mieli kevenee.

Kyllä niin ikävä on mökille. Varsinkin nyt maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 04:32. Naapurin ItkuIines kun tuli tuossa puoli tuntia sitten kotiin. Baarista siis. Ja huppelissa tietty. Mikä sen mukavampaa meille naapureille. Huutele vaan ruumiinosaasi pihalla kymmeniä kertoja. Ei se puhelin yhdistä yhtään sen paremmin vaikka hakkaisit sitä. Saatikka kun huudat sille YHDISTÄ SAA...! Voin toki olla väärässäkin. Ja tuskinpa se röökiaski löytyy kassin pohjalta yhtään sen nopeammin, vaikka huudat sitä ja hermojesi loppumista.

Nyt onneksi jo taisi hiljetä. Tällä kertaa kesti vaan tuon puoli tuntia. Jee.

Huomenna kun näen ItkuIineksen pihalla, lupaan nauraa ääneen hänen krapulalleen.

2 kommenttia:

  1. Syksyn pimenevät kelit ovat oikeastaan aikas romanttista aikaa ja muutenkin, sitä jaa aikaa moneen muuhun juttuun mihin kesällä ei kerkiä.

    Meillä oli hieman saman tyyppinen naapuriongelma - tosin miespuolinen - mutta häntä "ohjeistettiin" taloyhtiön säännöistä ja nyt tuo liikkui sekä elää siihen malliin ettei tiedä onko nuorimies elossa vai liekö kupsahtanut koppiinsa.

    VastaaPoista
  2. Romantiikkaa hrrr nam ;)

    Juu ei toi ItkuIines niin paha oo. Kunnen kert ollu aamul mihkään menos. Ja koht on talvi ja pakkaset, niin ulkokiljumiset hyytyy alkuunsa.
    Edellinen kyseisen kämpän vuokralainen olikin vähän hankalampi. Silloin jouduin parit kerrat käymään ojentamassa yöllä.
    On sekin näky ollu. Minä kylpytakissa, tukka sekasin ja kiukkusena ku pistetty sika. Hyytys pihajuhlat nopeesti.

    VastaaPoista