sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kadonnut joulufiilis

Normaalisti elämässäni on vuoden aikana kaksi pyhää. Juhannus ja joulu. Näitä kahta valmistelen ja suunnittelen usein jo juhlan jälkeisestä viikosta lähtien. Juhannus käsittää yleensä kärvistelyä henkilöistä ketä en haluaisi pilaamaan seuraavaa kertaa. Ja joulun jälkeen ryhdyn jo valmistelemaan seuraavan vuoden paketteja.

Vaan ei tällä kertaa. Pakko myöntää arkielämän stresseineen ja vastoinkäymisineen verottaneen joulumieltäni enemmän kuin koskaan ennen. Hyvä jos viisi paketintäytettä on. Ja ihan hyvin tiedän ettei se joulumieli tule paketissa. Alkaa vaan ressata kaikki enemmän kuin laki sallii. Taitaa jäädä joulusiivous piparimausteiden ja tolun pirskottamisella nurkkiin. On muuten hyvä kikka. Saa lainata.

Työelämän puolella on pitkään menty jo alamäkeä. Tämä osaltaan hiljentänyt arkielämää. Nyt on kuitenkin kerätty rohkeutta ja lähdetty kokonaan uusille urille. Yrittämään siis. Saas katsoa mitä tästä tulee. Parin suht onnistuneen kuukauden jälkeen, voi jo vähän hymyilläkkin. Hiljaa hyvää tulee.

Nyt menossa viimeinen rauhoittumis viikonloppu Merenäärelässä. Gargamelin sairasteluiden takia ei kyllä olla käytykkään toviin. Jos seuraavaksi tänne uutena vuotena. Ei tässä iässä jaksa enää rymytä kaupungilla.

Ensi viikolla lupaan siivota. Ehkä.

2 kommenttia:

  1. Uskonpa että joulufiiliksen katoaminen/vähentyminen on universaali ilmiö sillä nykymeinigillä jokainen saa olla kiitollinen jos selviää tavan arjesta!
    Kaupallisten voimien markkinoima joulu entistä kalliimpien lahjojen ja muiden valmisteluiden osalta on monelle mahdotonta koska sitä tuttua työpaikkaa ei enää ole ja se jos mikä - siis työpaikan menetys - on surullista on todella surullista.

    Kuitenniin, menestystä yrittäjän uralla ja tsemppiä Gargamelille - sairastaminen on maanpäällistä helvettiä ja sitä en toivo kenellekään.

    VastaaPoista
  2. Parhaani yritän.
    Niin se sairastelu ei kestäis välttämättä montaa viikkoa, jos sairastais taudin valmiiks kotona, eikä menis kipeenä väkisin töihin. Miehet!!

    VastaaPoista