sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Jälkiähky

Miksi, oi miksi???? Tasan tarkkaan tiedän ettei mahani kapasiteetti riitä siihen mitä silmät haluaa. Vaan aina jouluna sitä yrittää. Eikä vaan kerran vaan monta kertaa peräkkäin.
Jos sitten ensi jouluna muistaisi tämän. Buahhahhaa! Tuskin muistan. Tai luulen mahani tuplaantuneen. Ja tarkoitan siis mahalaukkua en vyötärön ympärysmittaa. Toivon ettei se sentään tuplaannu.

Pyhät menivät ja niistä on melkein toivuttu. Aliisan mummon ja Raunon luona meni tämäkin joulu. Ruokailua, saunomista, napostelua, lahjoja, väliruokaa, löhöikyä, iltapalaa, tikuttelua, aamupalaa, lautapeliä, närppimistä...... tätä kolme päivää putkeen. Huoh! Tietää miksi istuksii usein vessassa.

Nyt ollaan jo siirrytty Merenäärelään. Onneksi Gargamel kävi laittamassa kaasulämppärit päälle jo edellisenä päivänä. Ei ollut mökki enää miinuksen puolella saavuttaessa. Eiliset saapymisen alkuhulinat ja saunomiset. Nyt rauhallinen aamu ja syöttölautojen seuraamiset teesaavin kera. Wautsi mikä aamu.
Siihen mennessä kun saa vaatteet päälle (pyjaman tilalle siis) onkin jo aika kiertää pihaa vaihtamassa ja sytyttämässä 18:ta lyhtyyn kynttilät. Tovi menee siinäkin. Ja pitää vielä täyttää syöttöhässäköihin siemenet. Eilen illalla hämärässä lisäilin vain päkkinöitä ja talituotteita. Kaamea kuhina käy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti