lauantai 20. syyskuuta 2014

Elävä tuli

Sellasta matalaliitoa on ollut lähiaikoina, jotta on jäänyt nämä päivitykset paitsioon. Käytän sanaa paitsio, vaikken tosinaisena edes kunnolla ymmärrä sitä. Siitä huolimatta.

Täällä taas. Myöskin mökillä. Hillitön kassien kantourakka jota seurasi kassien tyhjennys. Mua niin kyrsii, jos kasseja ei heti pureta omille paikoilleen.

Sain rauhassa äkseerätä kaikki paikoilleen, koska Gargamel tuli myöhemmin suoraan töistä. Tuhkat pesistä ja tulta perään. Kyllä se aito elävä tuli vaan vie kosteuden paremmin kuin kaasulämppäri. Hitaamminhan se rupeaa lämmittämään, mutta muuten miellyttävämpi. Sihinän tilalle iloista räiskynää ja tulen "havinaa".

Toki myönnän kaasulämppärien eduksi meidän talvikäytön. Koska ei sähköllinen mökki, ei ole mitään peruslämpöä. Tai onhan meillä, juuri se minkä luonto antaa. Eli paukkupakkasilla voi käydä edellisenä päivänä laittamassa lämppärit päälle. Näin ollen saapumispäivänä on jo pohjat sisällä. Aina vaan ei kerkeä, joten joskus lämmittäminen aloitetaan -15 asteesta. Totista mökkeilyä meillä.

Kyllä sitä pärjää, kun pukee vaan paljon päälle.

Eilen saunan jälkeen istuskeltiin / makoiltiin takkatulen ääressä. Ei sitä moni asia voita.


2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä ja varsinkin mitä tulee asuintilojen lämmittämiseen elävällä tulella. Tästä meidän vuokrakorsusta ei sais kosteutta koskaan pois jos pitäis pattereilla lämmittää ja siks toisekseen kenenkään perse ei kestäis sitä sähkölaskua. Nämä kun on sen verran hatarasti tehty (mikä muuten todistettiin viime talven kartoituksessa jossa työkaluna käytettiin lämpökameraa).

    VastaaPoista
  2. Itellä kanssa kotona iiiso kakluuni ja patterit. Kyllä se hirsitalo vaan vaatii oikean tulen. Ja tulis liian kalliiks pelkillä pattereilla lämmittää. Mulla ei pitäis pahemmin kyllä mitään lämpövuotoja olla.
    Ja on se kiva talvella nakkeja grillata tikun nokassa.

    VastaaPoista